Home CIPEC home CIPEC site map  site map
   
 
  CIPEC logo  
Produse CIPEC
CIPEC english english CIPEC romana română
CIPEC - Sisteme de incalzire
CIPEC - Cabluri incalzitoare
CIPEC - Filtre anticalcar
CIPEC - Tratare combustibil lichid
CIPEC - Utilaje   Icon Despre noi  Despre noi Icon Servicii  Servicii Clienti  Clienţi Intrebari si Raspunsuri  Întrebări şi Răspunsuri Contact CIPEC  Contact
 
 

ÎNCĂLZIRE ÎN PARDOSEALĂ


- Încălzire electrică în pardoseală cu cabluri de încălzire tip ECOFLOOR

- Încălzire electrică în pardoseală cu plase de încălzire tip ECOFLOOR

- încălzire electrică în pardoseală cu folie carbonică (film carbonic de încălzire) tip ECOFILM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Copyright © 2006 Cipec srl. Toate drepturile rezervate.

 

 

ĪNCĂLZIRE ELECTRICĂ ĪN PARDOSEALĂ CU CABLURI DE ĪNCĂLZIRE TIP ECOFLOOR

 

      Marca înregistrată ECOFLOOR ®, marca ce apartine producatorului FENIX _ CEHIA, este utilizată pentru cablurile electrice de încălzire si plasele de încălzire.
      Aceste produse sunt utilizate pentru realizarea sistemelor de incalzire in pardoseala. Există un număr foarte mare de aplicaţii în care cablurile de încălzire pot fi utilizate, în special datorită flexibilităţii lor uimitoare, instalarii uşoare şi cerinţelor de întreţinere foarte reduse.
     Sistemele de incalzire in pardoseala pot fi utilizate ca unic sistem de incalzire sau ca o suplimentare, de confort, a unui sistem de incalzire deja existent.

 

GAMA PRODUSELOR ECOFLOOR

       Gama de produse oferite sub denumirea de ECOFLOOR este foarte variata . În cazul cablurilor inglobate in sapa de beton, utilizate pentru realizarea sistemului de incalzire in pardoseala pentru suprafete interioare, puterea pe metru liniar de cablu variaza intre 10W si 18 W .
        Dacă se doreste dezghetarea ( degivrarea ) unui drum de acces, terasa circulabila, rampa de garaj etc. , trebuie ca acest cablu sa fie  rezistent mecanic (robust), iar puterea pe metru liniar sa fie intre 20W si 30 W.
       Protecţia împotriva radiaţiilor UV este importanta pentru cablurile utilizate pentru dezghetarea jgeaburilor, burlanelor, acoperisurilor, în timp ce pentru cablurile de încălzire prin pardoseală această caracteristică este inutila.
       Astfel , produsele ECOFLOOR pot fi împărţite în funcţie de următoarele caracteristici:
- cabluri monofilare
- cabluri bifilare
- cabluri cu manta metalica
- cabluri fara manta metalica
- cabluri rezistente UV

                     Cablu tip MADPSP (cablu degivrare)                                   Cablu tip MAPSV (cablu degivrare)

Cablu incalzire

Putere
(W/m)

Ecran protectie

Protectie impotriva razelor
ultraviolete

Rezistenta termica a izolatiei

ASL1P

10

 

70°C

15

 

18

 

ADSV

10

 

70°C

15

 

18

 

ADSV-T

12

 

70°C

ADSV+

10

80°C

18

20

ADSA

12

 

70°C

ADPSV

10

80°C

18

20

PV (P1P)

10

 

 

70°C

15

 

 

PSV

10

 

70°C

15

 

MAPSV

20

80°C

25

30

MADPSP

15

90°C

240°C *)

20

25

30

PFP

12

70°C

PDS1P

40

 

70°C

ELSR-M

10

65°C

15

ELSR-N

20

80°C

30

                 The inner conductor - resistance gives out heat in the case of resistance cables                   

Cablu tip PSV : (īncălzire interioară)
1. Izolatie exterioara
2. Ecran protectie
3. Material izolator
4. Conductor rezistiv

 

      Cablurile de încălzire sunt ideale pentru realizarea sistemelor de incalzire in pardoseala din punct de vedere al preţului, proprietăţilor acestora şi funcţionalitatii sistemului.
      Modul de livrare a acestor cabluri ( cabluri la rola sau plase de incalzire) nu are nicio influenţă asupra caracteristicilor tehnice ale instalatiei de incalzire electrica in pardoseala.

Cabluri de incalzire monofilare sau cabluri de incalzire bifilare

       Practic, din punct de vedere al functionarii si al randamentului instalatiei de incalzire electrica in pardoseala, intre cele doua tipuri de cabluri nu exista nici o diferenta. Ambele tipuri dde cabluri sunt echipate cu cabluri de alimentare (cabluri reci).

       Diferentele intre cele doua tipuri de cabluri de incalzire constau in urmatoarele :
            - pentru cablul monofilar, alimentarea cu tensiune a acestuia se face prin cele doua capete  ( trebuie ajuns cu cele doua capete de alimentare la punctul de alimentare )
            - pentru cablul bifilar, alimentarea cu tensiune a acestuia se face printr-un singur capat
( trebuie ajuns capatul de alimentare la punctul de alimentare ), celalalt capat al bablului fiind capsulat

           Cabluri cu si fara ecran de protectie

      Ecranul de protecţie are rolul de a proteja utilizatorul de curent electric în special în cazul în care cablul este deteriorat mecanic.
      În cazul în care cablul de încălzire este deteriorat de către un obiect dur (de exemplu, un cui, cuţit sau un obiect non-metal, în mediu umed), acest obiect va atinge prima data ecranul de protecţie care îmbracă cablul de încălzire şi numai ulterior cablul rezistiv, prin care circula curentul electric.
      Acest lucru va duce la ceea ce este cunoscut ca un scurt-circuit şi siguranta automata a circuitului de incalzire va tăia fluxul de electricitate.
      Prin urmare, produsele (circuitele de încălzire, plasele de încălzire), realizate din cabluri fără un ecran de protecţie nu trebuie să fie utilizate in camere umede (băi).

Realizarea sistemului de incalzire in pardoseala ca si unic sistem de incalzire

       Incalzirea prin pardoseala este în acest caz, sursa principală de incalzire , in acest caz neexistand alt sistem de incalzire.
Printr-o dimensionare corecta a necesarului de caldura pentru incaperea in care se instaleaza sistemul de incalzire electrica in pardoseala, acesta incalzeste camera la temperatura dorită.
      Datorita cronotermostatului utilizat, cand temperatura aerului din camera ajunge la nivelul necesar, sistemul de încălzire în pardoseală se opreste, chiar daca temperatura din pardoseala este un pic mai mica decat cea dorita de catre beneficiar.
Această măsură este esenţială pentru funcţionarea economică a sistemelor electrice de încălzire in pardoseala, astfel evitandu-se o supraîncălzire a camerei si automat la o crestere a consumurilor.
      Sistemul de reglare a temperaturii (cronotermostatul) citeşte temperatura aerului din cameră, precum şi temperatura pardoselii prin intermediul a doi senzori : un senzor de ambient si un senzor de pardoseala (sonda de pardoseala).
Sonda de pardoseala are o functie de limitare care împiedică creşterea temperaturii podelei pana la o valoare neplacuta.
       Sistemul de incalzire in pardoseala se monteaza, de obicei, pe toata suprafata incaperii. Pentru bai, se evita locurile de amplasare a obiectelor sanitare ce presupun efectuarea de gauri in pardoseala pentru montarea acestora.

Realizarea sistemului de incalzire in pardoseala ca sistem de incalzire auxiliar
( suplimentare de confort )

      In acest caz, incalzirea in pardoseala este utilizata pentru a incalzi pardoseala la o temperatură plăcută, confortabilă, în momentul în care utilizatorul este prezent acolo.
      Temperatura aerului din cameră nu este data de sistemul de reglare a instalatiei de incalzire in pardoseala, ci de sistemul de reglare a temperaturii pentru sistemul de incalzire principal.
In cazul incalzirii in pardoseala auxiliare, sistemul de reglare este utilizat doar pentru mentinerea temperaturii din pardoseala.

       Prin urmare, cronotermostatull prevede doar temperatura pardoselii si il mentine la valoarea necesară.
Incalzirea camerei în sine este asigurată de o altă sursă (panou electric radiant, radiator de apă caldă, etc.

      Încălzirea electrica in pardoseală utilizata ca si sistem auxiliar de incalzire, pentru confort, este instalata numai în zonele alese de catre beneficiar : la baie in dreptul cazii de dus, pe hol, la bucatarie in dreptul zonei blatului de lucru, la buacatarie in dreptul zonei de luat masa etc.

Exemple de lucrări

     

     

     

Aplicații speciale - Īncălzire padocuri căței pentru canise

     

      

 
   
Sisteme de încălzire | Cabluri încălzitoare | Tratare magnetică a apei, filtre anticalcar | Tratare magnetică a combustibilului lichid | Utilaje